Zoeken
ELO
Magister
Aura
School gids

Examenleerlingen terug op school voor uitreiking TTO

10 oktober 2020

Na 6 jaar tweetalig onderwijs op het Schoonhovens College leek het voor de vwo-leerlingen die vorig jaar hun diploma hadden gehaald niet meer te gaan gebeuren: de uitreiking van hun ‘senior tto certificate’.

Toch was het op 9 oktober zover: de kroon op een zesjarig programma vol spannende activiteiten, nieuwe culturen ontdekken, samenwerken met leerlingen uit andere landen, en vooral het verleggen van de eigen grenzen.
De leerlingen hadden voor de zomervakantie hun IB-examen afgelegd (dit is Engelse taal en literatuur zoals leerlingen dat op een Engelse middelbare school krijgen), en daarvoor waren zij allemaal ruim geslaagd met een 7 of hoger. Met deze laatste slag was hun bovenbouw-programma tto afgerond en mochten zij dus hun afstudeerbaret opzetten (of mortarboard, zoals die in het Engels heet).
Het was tot het eind toe nog wel spannend of het kon doorgaan in verband met de veiligheid, maar met alleen de 16 leerlingen (dus zonder ouders) lukte het om iedereen op afstand van elkaar in de aula te placeren. Na champagne en traditionele scones werden de leerlingen toegesproken en werden vele herinneringen opgehaald, tot het moment dat zij uiteindelijk één voor één naar voren werden geroepen om hun certificaat in ontvangst te nemen. De afsluiting was het moment dat iedereen zijn mortarboard in de lucht gooide, zoals dat bij Engelse graduations gebruikelijk is.

Aan alle leerlingen: nogmaals gefeliciteerd!!!

Terug naar overzicht