Zoeken
ELO
Magister
Aura
School gids

Mavo

Op de locatie Albert Plesmanstraat bieden wij de volgende opleidingen aan: mavo, havo, vwo. Op vwo-niveau kun je ook tweetalig onderwijs volgen.

Mavo

De mavo is de theoretische leerweg binnen het vmbo. Het bereidt leerlingen voor op niveau 4 van het mbo. Leerlingen kunnen ook vanuit de mavo naar de havo gaan. Daar hebben wij een speciaal overstapprogramma voor. Daardoor hebben leerlingen die de overstap maken meer kans van slagen.

In de onderbouw van de mavo krijgen leerlingen veel begeleiding, door middel van extra mentoruren. Zij worden daar extra begeleid bij de aanpak en het plannen van huiswerk en bij studievaardigheden als woordjes leren en samenvatten.

Veel mavoleerlingen zijn ook praktisch ingesteld. Daarom kunnen onze mavoleerlingen praktisch aan de slag bij technologie, in ons sciencelab en bij het vak Art Fusion. Ook kunnen ze in de bovenbouw kiezen voor het sportprofiel met het vak LO2.

In de examenklassen maken leerlingen een sectorwerkstuk waarmee zij zich voorbereiden op de overstap naar het mbo of de havo.