Zoeken
ELO
Magister
Aura
School gids
Zermelo

Mavo / VMBO-TL

Op de locatie Albert Plesmanstraat bieden wij de volgende opleidingen aan: mavo, havo, (tweetalig) vwo. MAVO is gelijk aan VMBO-TL, de theoretische leerweg binnen het vmbo.

Mavo

De mavo bereidt leerlingen voor op niveau 4 van het mbo. Leerlingen kunnen ook vanuit de mavo naar de havo gaan. Daar hebben wij een speciaal overstapprogramma voor. Daardoor hebben leerlingen die de overstap maken meer kans van slagen.

In de onderbouw van de mavo krijgen leerlingen veel begeleiding, door middel van extra mentoruren. Zij worden daar extra begeleid bij de aanpak en het plannen van huiswerk en bij studievaardigheden als woordjes leren en samenvatten.

Veel mavoleerlingen zijn ook praktisch ingesteld. Daarom kunnen onze mavoleerlingen praktisch aan de slag bij technologie, in ons sciencelab en bij het vak Art Fusion (een combinatie van creatieve vakken). Ook kunnen ze in de bovenbouw kiezen voor het sportprofiel met het vak LO2.

In de examenklassen maken leerlingen een sectorwerkstuk waarmee zij zich voorbereiden op de overstap naar het mbo of de havo.