Zoeken
ELO
Magister
Aura
School gids
Zermelo

Leerroute VMBO - MBO

Jouw VMBO-MBO2 diploma op zak

Het Schoonhovens College start in schooljaar 2024 de geïntegreerde leerroute VMBO-MBO2 Bol. In deze beroepsopleidende leerweg ga je 2 dagen naar school en werk je drie dagen. Je start vanaf het vierde jaar in het vmbo met je MBO2 opleiding. Vanaf dat moment worden mbo en vo gecombineerd tot één onderwijsprogramma. Dit loopt door in het vijfde jaar, nog steeds bij jou op school met dezelfde docenten. In zowel het vierde en vijfde leerjaar ga je 2 dagen naar school en werk je drie dagen.

Jouw voordeel

  • In 5 jaar tijd je vmbo-diploma èn een MBO-opleiding op zak.
  • Je gaat eerder aan de slag gaat in de beroepspraktijk. Zo ontwikkel je praktijkgerichte vaardigheden en volg je wat minder les op school.

Samenwerking MboRijnland
Leerlingen kunnen op de locatie Vlisterweg de geïntegreerde leerroute VMBO-MBO2 volgen voor een aantal metaalopleidingen. De docenten van het Schoonhovens College maken daarbij gebruik van dezelfde lessen en toetsen als het MboRijnland.

Samenwerking Metaal-bedrijven
Het Schoonhovens College werkt samen met Metaalbedrijven uit de regio. Bedrijven waar je tijdens je vierde en vijfde leerjaar komt te werken zijn o.a.:

Slangen Staal
Gpi De Gouwe B.V.
Mokveld Valves B.V.
Hieselaar Nederland B.V.
Veratio B.V.
HTC parking & security b.v.

Leuk om te weten! Je kunt rekenen op een vergoeding voor de dagen dat je werkt. En als het klikt tussen jou en je werkgever is de kans groot dat je na je studie een baan krijgt aangeboden.

In het kort

  • Leerroute Mbo2 Bol

  • Duur 2 jaar (start vanaf 4e jaar)

  • Startmoment 2024, na de zomervakantie

  • Locatie Schoonhovens College, Vlisterweg