Zoeken
ELO
Magister
Aura
School gids
Zermelo
12 maart 2024

In het vmbo doet zich een nieuwe ontwikkeling voor: praktijkgerichte programma’s in de gemengde en/of theoretische leerweg (GL en TL), ook het "praktijkgerichte vak" genoemd. Vanaf schooljaar 2024-2025 mogen vmbo-scholen die dat willen, één of meer praktijkgerichte programma’s aanbieden in de GL en TL.

Inmiddels zijn onze leerlingen uit M3A en M3B gestart met de eerste opdracht die voortvloeit uit de introductie van het Praktijkgerichte Programma (PGP) voor onze Mavo-leerlingen (VMBO-TL).

Leren in de praktijk heeft een positief effect op de motivatie van leerlingen. Door het ervaren en doen in de praktijk, krijgt wat je leert betekenis en ontdek je ook wat jij kunt betekenen. Hiermee werken we aan competenties als planmatig werken, actief lezen, reflecteren, creatief denken, probleemoplossend werken en zelfregulerend werken.

We hebben voor de leerlingen een opdracht gemaakt in samenwerking met PLUS Rechtuyt. Deze supermarkt “geeft” de opdracht aan de leerlingen die daarmee vervolgens aan de slag gaan: het bedenken van een nieuwe spaaractie!

Ter voorbereiding heeft decaan Edo Geerlof samen met het management en de medewerkers van de supermarkt een introductiefilmpje voor de leerlingen gemaakt om ze op de opdracht voor te bereiden. Ook hebben de leerlingen tijdens een bedrijfsbezoek aan de PLUS al een kijkje achter de schermen genomen.

In eerste instantie richt deze opdracht zich op de profielen Economie en Zorg en Welzijn. In toekomstige opdrachten zal hieraan ook het profiel Techniek worden toegevoegd. Wij zijn benieuwd hoe de leerlingen de opdracht gaan ervaren!

Terug naar overzicht