Zoeken
ELO
Magister
Aura
School gids
Zermelo
31 maart 2022

Sollicitatieproject

Solliciteren is een vaardigheid op zich. Leerlingen van 5 vwo oefenen zich hierin tijdens het sollicitatieproject. Op woensdagavond 30 maart waren veel vrienden van het Schoonhovens College na twee jaar weer present, om realistische sollicitatiegesprekken te voeren met onze leerlingen. Deze vrienden bestaan zowel uit vertegenwoordigers van bedrijven die onderdeel uitmaken van de Stichting Vrienden van het Schoonhovens College, als uit "gewone" vrienden, mensen die op de een of andere manier een lijntje hebben met de school en vanuit hun beroep geregeld dit soort gesprekken voeren.

In het gebouw van Gerco Brandpreventie kwamen de leerlingen en de Vrienden bijeen. Op school hadden de leerlingen hun CV gemaakt en zich voorbereid op de pitch die zij woensdagavond moesten houden.
De pitch heeft als doel om de interesse te wekken van de aanwezige professionals. Zij nodigen de leerlingen met het meest pakkende verhaal uit voor een (fictief) sollicitatiegesprek, dat ter plekke gevoerd wordt. De leerlingen voeren een viertal gesprekken.
De leerlingen kozen na afloop van de vier gesprekken het bedrijf / de organisatie waarnaar zij een sollicitatiebrief wilden schrijven. Die brief wordt beoordeeld door hun docent Nederlands.
Naast het feit dat de leerlingen cijfers behalen voor het vak Nederlands, is deze avond voor de leerlingen een prachtige ervaring, omdat deze oefensessie zo realistisch is. Soms zelfs zo realistisch, dat bedrijven bepaalde leerlingen echt uitnodigen voor een vervolggesprek op het bedrijf!

Terug naar overzicht