Zoeken
ELO
Magister
Aura
School gids
Zermelo

Robagz-tassen in aantocht

18 november 2022

Robagz-tassen in aantocht

Het geld kan alvast worden klaar gelegd: Robagz is namelijk in aantocht. Het gaat om handzame katoenen tassen met een verrassende inhoud.

'Winst bestemd voor Rode Kruis'

Het jonge ondernemersteam uit de vierde klas E&O heeft nog geen definitieve keuze gemaakt tussen de artikelen die in de tas worden gestopt. Het ligt voor de hand dat deze producten in overeenstemming zijn met Kerstmis, Valentijnsdag en Pasen. Sfeervolle markten en Open Dagen worden uiteraard niet overgeslagen.
Het ondernemersteam bestaat uit Jason, Julian, Damian, Samia, Sara, Sharina en Romy. Ten tijde van de toelichting op hun avontuur waren Jason (directeur) en Julian (financiën) afwezig. Daarom was het resterende vijftal niet geheel op de hoogte van de actuele stand van zaken. Er zijn wel enkele stappen gezet: het marktonderzoek is inmiddels afgerond en het ondernemingsplan is op een haar na gevild. De begroting moet door Julian nog passend worden gemaakt.

Indien economiedocent Maurits de Bruin groen licht geeft, kan het team via de verkoop van aandelen aan vrienden, familie en belangstellenden de bestellingen plaatsen bij de groothandel. Voorlopig gaat Robagz uit van het aanschaffen van vijftig tassen bij Van Helden. De bijbehorende accessoires en/of lekkernijen worden later ingekocht bij supermarkten.

Rode Kruis
Recent onderzoek wees uit dat hun doelgroep bestaat uit personen tussen de 30 en 65 jaar. De jonge ondernemers mikken op een verkoopprijs van 5 à 6 euro. Het team heeft zich voorgenomen de winst te schenken aan het Rode Kruis. Hoewel dat een lovenswaardig initiatief is, zullen de verkopers hun aandeelhouders vooraf op de hoogte moeten brengen van de gift. ,,Dat is wel zo netjes”, gaven de ondernemers toe. Ze beloofden ook nadrukkelijker met elkaar op te trekken en afspraken na te leven. Notuleren is daarvoor onontbeerlijk.

Waarschijnlijk krijgt Robagz in december de geest en is dat het moment voor het zevental om direct toe te slaan.

Tekst: Pieter van der Laan
Foto: John Wijntjes

Terug naar overzicht