Zoeken
ELO
Magister
Aura
School gids
Zermelo
26 april 2022

Leerlingen uit V5 winnen de Globe Science Fair

Duco, Wessel en Yasmine wonnen op vrijdag 22 april de GLOBE Science Fair met het onderzoek “Plant biodiversity in the Nespolder”.

Naast een beker ontvingen de leerlingen van de ambassade van de VS als prijs een cheque om het onderzoek te gaan presenteren op de GLOBE games in Tsjechië. Daar komen GLOBE scholen uit heel Europa bijeen om hun onderzoek aan elkaar te presenteren. Van 26 - 29 mei zijn deze leerlingen, aangevuld met twee leerlingen uit V4 die ook hebben bijgedragen aan het onderzoek en de twee bovenbouwdocenten biologie, dan ook te vinden in Zbiroh.

Globe is een wereldwijd onderzoeksprogramma voor middelbare scholieren van NASA, RIVM, KNMI en universiteiten. 37.000 scholen in 127 landen doen onderzoek aan natuur en milieu in samenwerking met wetenschappers. Leerlingen onderzoeken bodem, water, atmosfeer en natuur en leren zo een oblectieve, wetenschappelijk onderbouwde mening te vormen.

Sustainable Development Goals
Met de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals of SDGs) willen de lidstaten van de Verenigde Naties in 2030 grote stappen hebben gemaakt in de richting van een duurzame wereld. Bij de GLOBE onderzoeksprojecten worden deze doelen steeds genoemd, zodat leerlingen een idee krijgen hoe ze met hun project bijdragen aan een betere wereld.

Terug naar overzicht