Zoeken
ELO
Magister
Aura
School gids
Zermelo

Lille, on y va tous!

2 juni 2022

Omdat we het belangrijk vinden dat alle leerlingen in hun schoolcarrière minimaal een buitenlandervaring opdoen, gaan we met alle leerlingen uit de 2e klas van de locatie AP elk jaar naar Lille (uitgezonderd de leerlingen van b2a, de tto-klas, die al een druk buitenlandprogramma in hun lespakket hebben zitten).

Op 24 mei togen we dus met deze leerlingen per bus naar de stad Lille. De leerlingen konden er hun vaardigheden in de mooiste taal ter wereld (natuurlijk, het Frans) oefenen. Ze hebben in groepjes met een begeleider door Lille een route gewandeld aan de hand van monumenten die ze van te voren hadden uitgekozen. Iedere leerling was verantwoordelijk voor de route naar een uitgekozen monument en een verhaal over dat monument.

Daarnaast hebben de leerlingen verschillende Franse opdrachten gedaan zoals 'iets bestellen bij een bakker', 'vragen hoeveel iets kost' etc. Van beide momenten hebben ze een filmpje gemaakt. Daar maken ze uiteindelijk een vlog van, waarin ze zichzelf ook nog even voorstellen in het Frans en vertellen wat ze van de dag vonden. C'était vraiment très cool!

Terug naar overzicht