Zoeken
ELO
Magister
Aura
School gids
Zermelo
8 februari 2024

Jaarlijks organiseren de docenten Nederlands van 5 vwo het sollicitatieproject. Afgelopen woensdagavond 7 februari was het weer zo ver. De leerlingen stonden (in hun beste pak én een beetje zenuwachtig) klaar om een pitch te houden op de zeepkist, ten overstaan van hun docenten, hun medeleerlingen en, niet onbelangrijk, professionals uit het bedrijfsleven of de maatschappelijke sector. De meesten van hen zijn lid van de Vrienden van het Schoonhovens College, maar ook een aantal ouders participeerde vanuit hun professionele rol.

Op basis van hun pitch werden de leerlingen door drie van de professionals uitgenodigd voor een (fictief maar realistisch) sollicitatiegesprek, dat ter plekke gehouden werd. De leerlingen kozen daarna het bedrijf of de organisatie waarbij zij graag aan de slag zouden gaan. Naar dat bedrijf sturen zij een open sollicitatiebrief, die door de docent Nederlands met een cijfer wordt beoordeeld.
Een prachtig voorbeeld van leren in een realistische setting en een avond waar zowel leerlingen als professionals energie van krijgen.

Terug naar overzicht