Zoeken
ELO
Magister
Aura
School gids

Gemotiveerde ondernemersteams aan de slag

13 november 2020

Leg de portemonnee alvast klaar. Gemotiveerde jonge ondernemersteams van het Schoonhovens College staan op het punt om hun producten aan de man én de vrouw te brengen.

Team 'Bougie' rekent met een samengesteld kaarsenpakket op een warme ontvangst bij een romantische doelgroep. Concurrent 'Young Traders' betreedt de markt met draadloze opladers voor de mobiele telefoon. Wireless Chargers, zegt Oskar wervend. ,,Zo'n apparaatje scheelt veel irritatie als je telefoon weer eens uitvalt. De oplader biedt dan meteen uitkomst.” Mohamed-Amin, Tyson, Damian en Ayoub knikken instemmend. ,,De reacties van ons onderzoek waren positief. De inkoopprijzen bevielen direct. Met een flinke marge kunnen we wellicht een mooie winst maken”, vult Mohamed-Amin aan. Hij rekent zich nog niet rijk. Eerdere jonge ondernemersteams moesten in de voorgaande jaren soms alle zeilen bij zetten om tenminste quitte te draaien. ,,Met de verkoop van aandelen en een startbudget van de Rabobank kunnen we ieder geval een stevige basis leggen”, aldus de vierdeklassers van het profielvak Economie & Ondernemen.

'Bougie' kiest in het digitale tijdperk voor een klassieker. De kaars mag in coronadagen vol onzekerheid niet ontbreken, meent Eiliyah. ,,Iedereen heeft wel een paar kaarsen in de kast liggen, maar je hebt er nooit genoeg. Met ons pakket brengen we warmte met de kerstdagen en liefde tijdens Valentijn in huis.” Er is dus goed over nagedacht, geeft Jaiden toe. ,,Het gaat om een glazen schaal met kaarsen en versiering. Je kan er van alles bij stoppen om het aantrekkelijker te maken. Dat geeft dit product veel flexibiliteit.” Niettemin hanteert het team een voorzichtige aanpak. ,,Je koopt eerder te veel dan te weinig pakketten in”, zegt Ayoub. ,,We kunnen nog altijd extra kaarsen bestellen.” De romantiek krijgt wellicht een impuls. Mogelijk zal de verkoop via de social media verlopen, omdat de kans op marktverkoop op dit moment laag wordt ingeschat. ,,Snapchat en Instagram bieden wellicht uitkomst”, zegt Ibrahim.

De Rabobank buigt zich binnenkort over de ondernemingsplannen van beide teams. Daarna volgt het officiële startschot.

Tekst: Pieter van der Laan

Fotobijschrift: De ondernemende teams Bougie en Young Traders. Foto's John Wijntjes

Terug naar overzicht