Zoeken
ELO
Magister
Aura
School gids

Biologisch onderzoek in de kwakel

9 oktober 2020

Omdat het tijdens de lockdown eind vorig schooljaar niet mogelijk was veldwerk te doen, ging 5VWO op 9 oktober naar de Kwakel voor het uitvoeren van biologisch onderzoek.

Het natuurgebied, dat tussen Bergambacht en het Loetbos ligt, bevat veel verschillende gebieden voor allerlei leven; het was de taak van de leerlingen om dit in kaart te brengen, en de samenhang hiertussen te bestuderen. Met andere woorden: ecologisch onderzoek.
Hoewel er monsters zijn genomen van de grond en de slootjes, om op school onder de microscoop te bestuderen, was er ook ter plekke veel te zien. Leerlingen zijn altijd erg verbaasd dat er in een emmertje slootwater al zoveel te zien is, maar rivierkreeften zijn natuurlijk helemaal spectaculair! Wat verder ook opviel was de hoeveelheid verschillende paddenstoelen. Tja, dat is dan weer het voordeel als je in de herfst gaat.
De komende maand zijn de leerlingen nog bezig met de uitwerkingen van hun onderzoek, om uiteindelijk hun bevindingen te rapporteren in een onderzoeksverslag.

Terug naar overzicht