Zoeken
ELO
Magister
Aura
School gids
Zermelo

cricket, the English national summer sport

7 juni 2022

cricket tournament

Op dinsdag 24 mei 2022 vond het jaarlijkse crickettoernooi voor tto-leerlingen van klas 1 t/m 3 weer plaats. Dit jaar was het de beurt aan de leerlingen van V5a om het te organiseren.
De enthousiaste TTO onderbouwleerlingen waren om 8 uur ‘s ochtends op het voetbalveld aanwezig. Een halfuur hiervoor waren de leerlingen van V5A al begonnen met het klaarzetten van alle materialen op de velden. Een kwartier later arriveerden de leerlingen van V4A die een korte clinic kregen van mevrouw van Straten, om daarna zelf de clinic te kunnen begeleiden voor de onderbouwteams.

De leerlingen van klas 1 t/m 3 werden door middel van deze clinic voorbereid op het toernooi. De kennis en vaardigheden van cricket werden weer even opgehaald en de leerlingen van de verschillende klassen leerden al doende elkaar kennen (klas 1, 2 en 3 zaten gemixt in een team).
Tijdens de eerste ronde was het heerlijk weer; het zonnetje scheen en de leerlingen hadden het naar hun zin. Helaas viel er in de pauze na de eerste ronde een regenbui, die precies 20 min duurde. Tijd om in de tent te schuilen om de ‘tea break’ te houden. Toen de regenbui eenmaal was gepasseerd, was het tijd voor ronde twee. Na de derde ronde hield het maar niet op met regenen, waardoor we jammer genoeg het besluit moesten nemen om een einde te maken aan het toernooi. Gelukkig was er voldoende gespeeld, waardoor er na de lange hoosbui toch een prijsuitreiking in het zonnetje gehouden kon worden.
De leerlingen waren enthousiast om dit met de tto-leerlingen uit alle leerlagen samen te doen: "Je voelt dan ineens dat het tto echt leeft met zoveel leerlingen en hoe leuk het is dat we met z’n allen in het Engels communiceren en een typisch Engelse sport beoefenen met elkaar".

Terug naar overzicht