Zoeken
ELO
Magister
Aura
School gids
Zermelo
3 november 2022

Een school voor waar iedereen zich veilig, geliefd en gewaardeerd voelt. Waar jongeren een gemeenschappelijke basis vinden en positief met elkaar omgaan; vrienden die het pijnlijke verleden helen en het goed maken. Volwassenen en jongeren die samenwerken om een school te creëren waar iedereen meedoet en mag zijn zoals hij/zij is. Hoe zou onze wereld eruitzien als we elkaar écht zouden kennen. Dit is de basis van een Challenge Day.

De tweedeklassers en een tiental docenten kennen elkaar nu in ieder geval veel beter dan voorheen. Tijdens de workshop onder leiding van begeleiders Anuschka en Vincent van de stichting Challenge Day lieten zij meer van zichzelf zien en leerden anderen beter kennen.
Door de verschillende opdrachten kom je erachter waarom de ander zich bijvoorbeeld zo stil en afwezig gedraagt in de groep. Of waarom hij of zij zich zo vervelend gedraagt. Plezier maken en een traan laten, het ligt tijdens deze dag dicht naast elkaar.
Een Challenge Day heeft ook een preventief karakter. Het zorgt voor het terugdringen van pesten en buitensluiten. Na deze dag besteden docenten tijdens de mentorlessen aandacht aan wat er geleerd en gezien is. We hebben geïnvesteerd in betrokkenheid en begrip en gaan ermee aan de slag.

Terug naar overzicht