Zoeken
ELO
Magister
Aura
School gids
Zermelo
28 oktober 2023

Van 22 oktober t/m 27 oktober bezochten 37 Italiaanse studenten en vier docenten uit Reggio Emilia (Italië) onze school. Het was de dertiende keer dat deze uitwisseling plaatsvond met onze 5vwo-leerlingen.

De Italiaanse leerlingen logeerden bij de Nederlandse leerlingen en zij leerden over en weer elkaars gebruiken en interesses kennen. Het was een rijke week met bezoeken aan Leiden, Amsterdam en Den Haag. Culturele opdrachten werden samen uitgevoerd in het Rembrandthuis, het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum en tijdens de Key Quest in Leiden. In het museum voor Volkenkunde volgden de leerlingen een sessie djembé of kalligrafie.

Naast al deze activiteiten is het mooiste aan deze uitwisseling het contact tussen de leerlingen dat in de vrije tijd plaatsvindt. Italiaanse jongeren voor het eerst op de fiets naar school; Nederlandse eetgewoontes; het gesprek aan tafel thuis over elkaars culturen.

Op vrijdagavond namen we afscheid van de Italianen met een groots zelfgemaakt diner in de aula van onze school. Het was een geweldige ervaring voor leerlingen en docenten. In maart gaat 5vwo naar Italië. We zien er nu al naar uit.

Terug naar overzicht