Zoeken
ELO
Magister
Aura
School gids
Zermelo

Een kijkje in het Victoriaanse tijdperk

6 december 2022

Phileas Fogg

B1a en B2A hebben op woensdag 7 december een bijzondere les gehad, met een inkijkje in het leven van kinderen uit het Victoriaanse tijdperk.

Twee Engelse acteurs zijn speciaal overgevlogen uit Engeland om de leerlingen spelenderwijs en actief deel te laten nemen aan het toneelspel over het leven van de hoofdpersoon Phileas Fogg, die een fabriek runde met kinderen als werknemers. De leerlingen stapten letterlijk in de schoenen en kleding van de kinderen in die tijd. Zij ervoeren hoe het geweest moet zijn om als 5-jarige de schoorstenen in te moeten om deze schoon te maken om brood op de plank te brengen. En hoe kinderen mishandeld werden tijdens en na deze werkzaamheden, met soms zelfs de dood tot gevolg. Hoe hen het bedelen werd geleerd en ze gedwongen werden om geld te ontfutselen aan rijkelui op straat.
Tijdens het optreden was er veel verwondering, maar werd er, door het spelelement, desalniettemin ook veel gelachen. Onze leerlingen hebben spelenderwijs kennis opgedaan over hoe zwaar het leven van kinderen in het Victoriaanse tijdperk was.

Terug naar overzicht