Zoeken
ELO
Magister
Aura
School gids
Zermelo
7 november 2023

Hans Vermeulen en Bea Geurts zijn afgezwaaid op het Schoonhovens College. Hans was ruim veertig jaar (!) conciërge, zijn vrouw Bea bestierde zestien jaar lang de kantine. Beiden zijn 64 jaar en maken gebruik van de regeling vervroegde uittreding.

Op vrijdagavond 2 november was het zover: collega's en oud-collega's zetten het echtpaar in het zonnetje door middel van spelletjes, toespraken en veel muziek. Ook Jamai, oud-leerling en als organisator van de Shownight vaak met Hans in de weer, was aanwezig door middel van een video-boodschap. Hij bedankte Hans, die aan de basis heeft gestaan van zijn carrière.

Muziek is altijd een grote liefde geweest van Hans. “Jarenlang heb ik met een aantal mensen een drive-in gehad”, vertelt hij. “Mijn eerste baan was verkoper bij een groothandel grammofoonplaten. Toen de omzet begin jaren tachtig afnam, attendeerde mijn buurman me op de baan van conciërge. Het werken met jongeren zag ik wel zitten, dat heeft altijd mijn interesse gehad." Hans hielp waar hij kon leerlingen, maar ook collega's en ouders.

Bea werkte eerst in de zorgsector. Dat bracht steeds meer stress met zich mee. In de kantine van de school was ze helemaal op haar plek. Ze initieerde het programma De Gezonde School, waardoor er een gezonder aanbod kwam van broodjes, fruit en drankjes. Maar ook als persoon was zij belangrijk, omdat ze goed met de leerlingen kon opschieten en altijd een luisterend oor had.

We zullen hen missen!

Terug naar overzicht