Zoeken
ELO
Magister
Aura
School gids
Zermelo

Een mooiere binnenstad met hulp van de afdeling BWI!

16 september 2024

Afgelopen zaterdag 14 september vond de onthulling van de door BWI (Bouwen, Wonen, Interieur) leerlingen gerestaureerde replica van een monumentale verkeerspaal uit 1995 plaats!

Binnen het Schoonhovens College proberen we altijd levensechte projecten op te zoeken om aan te werken. Dit heeft een motiverend effect op de leerlingen bij het leren van (nieuwe) vaardigheden in de bouw. Hoe gaaf is het als je werk nog voor jaren in de stad Schoonhoven te zien is?! De leerlingen hebben met verschillende houtsoorten, verbindingen en decoratietechnieken aan de verkeerspaal gewerkt.

De onthulling vond plaats op de open monumentendag, onder begeleiding van Marco Oudshoorn. Samen met burgemeester Hans Beenakker, wethouder Wisja Pannenkoek, BWI leerlingen Lisa Boot en Meghan van het Most en BWI docenten Yuri Boot en Tjeerd Huisman was de onthulling in de binnenstad van Schoonhoven een feestelijk moment. De verkeerspaal uit 1930 is ontworpen in 'De Stijl' door toenmalig stadsarchitect Died Visser.

De volgende verkeerspaal, die nu tussen brasserie Springer en het Springerpark in staat, zal binnenkort ook door leerlingen van het Schoonhovens College gerestaureerd worden. Wij kijken er al naar uit om hiermee aan de slag te gaan!

Terug naar overzicht